Ha nem telik a rezsire, akkor keress többet.
in

Vélemény: Ha nem telik a rezsire, akkor keress többet!

A Magyar politikának csúfolt autokrata rendszer minduntalan kidob magából egy pár gyöngyszemet, ezek azok, amik okán megannyi embernek azonnal kinyílik az a bizonyos bicska a zsebben.

Volt eddig is pár agyrém…

Emlékezzünk Zsiga Marcell szavaira, aki akkor (2013 körül) 1,7 millió forintot keresett, majd kijelentette, hogy szerinte “Meg lehet élni 47000 forintból”. Természetesen azonnal ment a magyarázkodás és mindenki hülye volt, csak ő és Matolcsy lett helikopter. Nézd csak:

Ugye milyen aranyos? Kérdezni szeretnénk, hogy azóta megpróbált megélni 47000 forintból? Nem gondolnánk.

Nézzük honnan is indult a dolog?.

A fentiekhez hasonló megannyi szösszenetet lehetne leírni. Nem szeretnénk a múltban turkálni, elég ha a regnáló kormány, vagy a “csodálatos” ellenzék teszi ezt. Viszont… Ami nem is olyan régen történt, az bizony az, hogy a választások előtt Orbán kijelentette, hogy megvédi a rezsicsökkentést, és minden magyar állampolgárt. Vélhetően ennek is köszönhette, hogy sikerült ismét 4 évet behúznia. Nézzük meg mit is mondott a Kormányfő:

Igen ám, de a választás már lement, a Fidesz – a nagy nemzeti kormány – ismét hatalomra került. Innentől már valójában nem volt lényeges, hogy kit és hogyan kell megvédeni. Még most, frissen, 2022-ben azonnal megszegte az összes létező választási igéretét. Hátrahagyta a gazdákat, a vállalkozókat, a nyugdíjasokat, a dolgozó embereket és egyébként mindenki mást is.

Viszont mindenkit szinte egyformán érintően bedobta, hogy tarthatatlan a rezsicsökkentés, melyet Németh Szilárd rezsibiztos is megerősített, majd Szijjártó Péter is. A Telex.hu egy csodálatos összefoglalást hozott össze:

Megfigyelted? Észrevetted? Szinte a videó elején, már a háború, Brüsszel lett a hibás, sőőt még a Telex is, jaah és persze a baloldal is. Bár a fentiek közül egyik sem kormányozza az országot, és egyik sem jelentette ki, hogy megvédi a rezsicsökkentést. A hárítás nagymesterei, a baj, hogy sokan be is kajálják ezt. 🙁

De ami igazán durva…

Orbán Viktor a Kossuth rádióban nyilatkozta:

A magyar gazdaság zakatol, jól teljesít ebben a pillanatban, még ha vannak sűrű felhők is az égen, de ezt képtelen kitermelni. Egyszerűen már nem fér bele. …. aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, „annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt“.

Ehhez aztán tényleg nem lehet mit hozzátenni. Értitek? Ha nem akarsz megfagyni, úgy, hogy közben az utolsó gyertyával világítasz a gyerek szobájában, akkor keress több pénzt. Tyhűűű misem egyszerűbb. Itt jön az a pont, hogy lassan elégnek kell lenni ebből az emberből és a sleppjéből.

Te mit gondolsz? Ez így észszerű? Szerinted tényleg államcsőd felé tartunk? Te tudnál magadnak olyan állást találni a jelenlegi helyzetben ami akár kétszeres fizetést is elérhetővé tesz?

Tetszett a bejegyzésünk?

1 Szavazat
Plusz 1 Mínusz 1
Újabb menekültek érkeznek Ukrajnából Magyarországra

Rengeteg menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra.

Orosz hadihajók jelentek meg az adrián.

Orosz hadihajók jelentek meg az Adrián.